Dacă și alții fură, eu de ce n-aș fura?

Dacă și alții fură, eu de ce n-aș fura?

“Dacă și alții fură, eu de ce n-aș fura ?” La asta se rezumă moralitatea unor cetățeni români cu drept de vot și moralitate ireproșabilă. Dacă îi căutați bine, îi găsiți în rândul celor ce protestează prin piețe împotriva sistemului.

În urma articolului de ieri, au apărut reacții. Pe scurt : oamenilor nu le place să li se spună  “hoți” în schimb, nu au absolut nici o problemă cu ideea de furt atâta vreme cât hoți sunt alții. Ei nu fură, ei doar fac ce face toată lumea. Sfântă ipocrizie!  Mă repet, dar nu mă pot abține …  Totul-i roz în țara lui Papură Vodă nu-i așa ?  Căci, conform logicii argumentate de stimabilii în chestiune, nu se poate numi furt copierea și distribuirea unor scrieri mediocre ale unor autori români contemporani atât de slabi. Păi stimabili cititori de texte mediocre, dacă vouă vă plac textele mediocre sunteți fix la fel de mediocri  !

A se vedea mai jos câteva exemple de argumentație logică. De data aceasta, am ales să nu mai șterg numele stimabilililor, atâta vreme cât ei nu au absolut nicio problemă cu legea și cu moralitatea.

Dragi și stimați cetățeni care puneți la zid politicienii pentru corupție și furt dar înjurați cu greșeli gramaticale sistemul pentru că este cum este : vă dau o veste proastă : sistemul suntem noi și, datorită unora ca voi, da , fix ca voi, nu avem încă țara aceea “ca afară” pe care vi-o doriți atât de tare. Peștele de la cap se împute dar schimbarea nu pică din cer.

Cineva m-a acuzat ieri că n-am adus soluții. Soluția e simplă și există : legea. Doar că cei ce trebuie să o aplice au ceva dificultăți. Dacă ar fi citit cu atentie articolul cu pricina, ar fi văzut și link-ul spre textul de lege în chestiune. Sunt convinsă că acum îmi va reproșa că e vag și “light” ceea ce spun, atâta vreme cât nu aduc soluție la soluția aceea pe care nimeni n-o aplică. Soluția mea la soluția care există dar nu este aplicată, este opinia publică. Conștientizarea prin reacții de felul celor semnalate în articolul de ieri. Până să apăra sistemul miracol de detecție a fraudei prin algoritmi de identificare pe bază de inteligență artificială, care ar scomoni în acea bază de date enormă numită Internet, eu zic că un prim pas útil ar fi reacția celor care mai cred că schimbarea este posibilă.

Cam asta ar fi, sper să conștientizăm împreună de acum înaite.  Peștele de la cap se împute dar schimbarea e în fiecare.

Last edit :  Pentru cei care nu dau dovadă de doza de inteligență necesară pentru a citi printre rânduri, menționez că nu votez PSD. Îngrijorător, însă, este tot restul.

Facebook Comments