Adevărații autori români

Adevărații autori români

Ca să vă povestesc de unde au plecat toate, ar trebui să mă enervez din nou. Și nu vreau să mă enervez din nou căci e atât de frumos afară și cântă și păsărelele și, chit că începând cu ora 16: 00 se anunță ceva descărcări electrice cu șanse de 30% să se producă cu adevărat, am decis să trăiesc clipa și să nu mă mai gândesc decât la durerea ierbii răpuse de soare și a frunzei de prun mâncate de niște gâze verzi și mici și la tot felul de alte chestii mici și nesemnificative care compun și descompun existența efemeră a unui zile atât de perfecte.

Nu vreau să va povestesc de unde au plecat toate, dar pot să va spun că, citind un articol despre un nostalgic al parizerului, mi-a venit așa, deodată, un chef nebun să citesc texte scrise de adevărații autori români.

Cei care au început pe blog. Nu, nu cei ca mine care dau doar cu degetul în tastatură, la întâmplare, și așteaptă să le cadă nominalizarea din cer. Nu, vreau să citesc texte scrise de adevărații autori, cei care au cititori care le citesc cărțile din scoarță în scoarță și le place sau nu le place, asta nu am de unde să știu, cert este că recenziile de pe web mustesc de laude și recomandări la adresa lor.

Zis și făcut, că timpul zboară și vacanța se apropie. Am comandat pe Libris cărțile disponibile pe Libris și am decis să le citesc din scoarță în scoarță, să-mi fac părerea proprie pe care să o expun celor 7 cititori care urmăresc acest blog. În caz că voi fi într-un chef mai amplu, genul de chef de socializat online și răspuns la valul uriaș de comentarii pe care îl vor stârni parerile mele, le voi posta eventual și pe Facebook. Dar asta depinde, cum am spus mai sus, de chef.

Fiind o persoană puțin ciudată și cu gusturi mai pe lângă media gusturilor cetățenilor obișnuiți, părerile mele nu vor fi cu adevărat recenzii, așa cum nici eu nu sunt cu adevărat autor. Adică nu vor povesti cartea pe scurt ci vor analiza trăirea personală resimțita la citire pe următoarele criterii de despicat firul în patru :

• Stil
• Construcție personaje – coerență și autenticitate
• Poveste în general

Acestea fiind spuse, prima lista cu autori este :

Adevărații autori români Adevărații autori români Adevărații autori români Adevărații autori români

Surse foto : Libris.ro

Facebook Comments