Ca să vă povestesc de unde au plecat toate, ar trebui să mă enervez din nou. Și nu vreau să mă enervez din nou căci e atât de frumos afară și cântă și păsărelele și, chit că începând cu ora 16: 00 se anunță ceva descărcări electrice cu șanse de 30% să se producă cu adevărat, am decis să trăiesc clipa și să nu mă mai gândesc decât la durerea ierbii răpuse de soare și a frunzei de prun mâncate de niște gâze verzi și mici și la tot felul de alte chestii mici și nesemnificative care compun și descompun existența efemeră a unui zile atât de perfecte.
Nu vreau să va povestesc de unde au plecat toate, dar pot să va spun că, citind un articol despre un nostalgic al parizerului, mi-a venit așa, deodată, un chef nebun să citesc texte scrise de adevărații autori români.
Cei care au început pe blog. Nu, nu cei ca mine care dau doar cu degetul în tastatură, la întâmplare, și așteaptă să le cadă nominalizarea din cer. Nu, vreau să citesc texte scrise de adevărații autori, cei care au cititori care le citesc cărțile din scoarță în scoarță și le place sau nu le place, asta nu am de unde să știu, cert este că recenziile de pe web mustesc de laude și recomandări la adresa lor.
Zis și făcut, că timpul zboară și vacanța se apropie. Am comandat pe Libris cărțile disponibile pe Libris și am decis să le citesc din scoarță în scoarță, să-mi fac părerea proprie pe care să o expun celor 7 cititori care urmăresc acest blog. În caz că voi fi într-un chef mai amplu, genul de chef de socializat online și răspuns la valul uriaș de comentarii pe care îl vor stârni parerile mele, le voi posta eventual și pe Facebook. Dar asta depinde, cum am spus mai sus, de chef.
Fiind o persoană puțin ciudată și cu gusturi mai pe lângă media gusturilor cetățenilor obișnuiți, părerile mele nu vor fi cu adevărat recenzii, așa cum nici eu nu sunt cu adevărat autor. Adică nu vor povesti cartea pe scurt ci vor analiza trăirea personală resimțita la citire pe următoarele criterii de despicat firul în patru :
• Stil
• Construcție personaje – coerență și autenticitate
• Poveste în general
Acestea fiind spuse, prima lista cu autori este :
Surse foto : Libris.ro
Abia aştept să îţi citesc părerile. Una dintre ele e notată, urma ca la primul drum pe lângă librărie să o cumpăr. Nu spun care e, aştept să citesc părerea ta.
Sper sa ajungă sapt viitoare și sa le citesc în vacanță
Abia astept sa citesc parerile tale. Cele patru carti alese de tine nu le-am citit inca, cred ca o voi face pe viitor.
Le cunosc de pe FB pe autoare, au început pe blog.
Interesant mod de a-ți alege lecturile. Chiar interesant. Poate sunt eu prea pretențios, dar eu sunt mai pretențios de atât.
Sunt curios ce părere vei avea despre cărți.
Curiozitatea este un bun criteriu. În general nu mă iau după recenziile de pe net, preferând să-mi fac o părere proprie.
Nici eu. Doar ca eu le aleg dupa tematica, dupa nisa. Rar de tot evadez din nisa mea, thriller/politist, ceva distopii care ma atrag. Chiar si acelea, distopiile, trebuie sa fie cu ceva sange. Ca sa ma simt bine.
😂😂😂 eu sunt fan stil. Adică să fie o poveste dar să fie scrisă cu stil. Cert, stilul fără poveste nu are farmec dar parcă tot e mai bun ca povestea fără stil
Nici una din cartile mentionate nu se afla pe lista mea de “citite”. Astept cu interes recenziile tale. Lectura placuta, Daniela!
Mulțumesc! Promit să respect criteriile
Am citit “Piatră de hotar”, este foarte frumos scrisă. Mai am în bibliotecă “Amn3zia” şi “Paşi” , urmează şi ele cât de curând.
Lecturi plăcute!
Am citit Piatra de hotar , mi a plăcut foarte mult !
Ardei iuți, am împrumutat-o, însă am apuca sa citesc doua capitole… este interesantă, gandul mi- a rămas la ea… aștept cu nerăbdare sa o citesc .
O am! A ajuns! Am citit 2 rânduri, de curiozitate și mi-a plăcut. Am început cu Amnezia. O termin și apoi continui.
Sper că nu las de două ori comentariu, dar ștergi tu unul dacă se întâmplă. (Am mai lăsat unul).
Sunt pe drumuri și m-ai făcut tare bucuroasă că am ajuns în mâinile tale. Aștept tare să-ți citesc părerea. 🙂
Acum citesc!